fbpx

Hemijski pilinzi

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Hemijski piling lica

HEMIJSKI PILING LICA

Pilinzi su procedure koje se koriste za površinsko ljuštenje kože. Ovi pilinzi se koriste za popravljanje finih linija i bora, glačanje blagih ožiljaka od bubuljica, smanjivanja tamnih mrlja na licu, dajući i vraćajući sjaj vašoj koži. Za hemijski piling možemo reći da je jedna od poznatih metoda estetske hirurgije i da se svrstava u najkorišćenije tretmane podmlađivanja

Hemijski piling se može raditi na licu, vratu, šakama i nogama. U zavisnosti od dubine dele se na površne, srednje duboke i duboke pilinge.

Ova vrsta pilinga je najefikasnija kod pacijenata kod kojih se zapaža depigmentacija na koži, sitne fleke usled sunčanja, kod ogrubele i ostarele kože, ožiljaka od akni, finih sitnih bora i sl.

Za postizanje željenog efekta, ponekad će biti potrebno više tretmana hemijskim pilingom. Broj potrebnih tretmana zavisi najviše od starosti kože i od stepena njenog  oštećenja.

VRSTE HEMIJSKOG PILINGA LICA

Najčešće se rade dve vrste pilinga lica:

Hemijski pilinzi glikolnom kiselinom: u zavisnosti od koncentracije ovi pilinzi mogu biti površni (20% glikolna kiselina) kojim se poboljšava izgled kože ili srednje duboki (do 70% glikolne kiseline) koje sprovodi samo lekar.

Hemijski pilinzi trihlorsirćetnom kiselinom (TCA): Ovo je piling veće jačine koju primenjuju samo lekari. Spada u grupu pilinga srednje dubine, i koristi se za lečenje ožiljaka, finih bora i oštećenja od sunca. Koriste se pilinzi sa 15%, 25% i 35% u zavisnosti od stanja kože.

Hemijski piling Fenolom, to je duboki piling lica i koriste ga samo lekari.

Posle pilinga koža će biti crvena kao kod opekotina od sunca, ali ipak pacijent će biti sposoban da se vratiti normalnim životnim aktivnostima za nekoliko dana. Ne preporučuje se stavljanje šminke 24-48 sati.

U zavisnosti od stanja koje se tretira navedeni pilinzi mogu se kombinovati sa drugim vrstama pilinga ili drugim procedurama, o čemu odlučuje lekar.

PROCEDURA I REZULTATI

Piling lica najčešće započinjemo sa snagom od 30% glikolinske kiseline i povećava se postepeno sve do 70%. Lekar će odrediti pravi program za vašu kožu.

Kod nekih pacijenata rezultat se dobija posle jednog tretmana. Generalno, serija od tri do šest tretmana su potrebni za optimalan rezultat. Razmaci između tretmana su najmanje od dve do tri nedelje. Rezultati od pilinga su brzo očevidni.

Procedura medicinskog pilinga zahteva oko 15-20 minuta.

Prof. dr Milan Jovanović biće srećan da prodiskutuje o ovoj proceduri sa vama. Molimo osećajte se slobodnim i pozovite nas i zakažite konsultaciju ili pošaljite vaša pitanja na naš e-mail.

HEMIJSKI PILING LICA – CENA

  • Hemijski pilinzi – 300€

Kompletan cenovnik usluga plastičnih i estetskih operacija možete pogledati na stranici Cenovnik.

Close Menu