fbpx

Transplantacija kose

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Transplantacija kose

Usled različitih faktora, kako genetskih tako i starenjem, veliki broj žena, a posebno muškaraca tokom određene životne dobi susreće se sa problemom gubitka kose i ćelavljenjem. Kada folikul dlake nestane, tada jedino rešenje za povratak bujnosti jeste transplantacija kose.

Transplantacija kose spada pod zahvat estetske hirurgije uz pomoć kog se pacijentima vraća dlaka na predelu glave, obrva i trepavica.

Potpuni ili delimični gubitak kose može znatno da utiče na samopouzdanje i da osobi naruši kvalitet života.

KANDIDATI ZA TRANSPLANTACIJU KOSE

Kandidati za transplantaciju kose su muškarci i žene koji pate od nedostatka kose, odnosno dlaka u predelu obrva, trepavica ili mesta na kojim imaju ožiljke.

OPERATIVNA TEHNIKA

Operacija transplantacije kose se radi u lokalnoj anesteziji uz blagu sedaciju. Transplantacija kose traje više sati, s tim što se pacijent za jedno vreme operacije vraća u svoju sobu. Transplantati sa dlakama se uzimaju sa mesta gde ima kose (najčešće potiljačno). Zatim se odvajaju koreni dlačica formirajući mini i mikrograftove koji se ubadaju na mesta gde nema kose.

POSTOPERATIVNI TRETMAN

Nakon jednog dana skida se zavoj i pacijent počinje da pere kosu. Konci sa donorne regije se skidaju za deset dana.

TRANSPLANTACIJA KOSE – CENA

  • Transplantacija kose, obrva i trepavica (mini i micrografting) – 3€ po graftu

Kompletan cenovnik usluga plastičnih i estetskih operacija možete pogledati na stranici Cenovnik.

Close Menu