fbpx

Liposukcija nogu

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Liposukcija nogu

ŠTA JE LIPOSUKCIJA NOGU?

Noge su posle dojki najvažnija osobina ženskog tela. One daju konturu i oblik ženstvenosti koji je jednostavno važno za svaku ženu. Ponekad noge, a posebno butine mogu akumulirati depoe masnoga tkiva koja umanjuje njihovu lepotu ili stvaraju neproporcionalan izgled u odnosu na ostatak tela.

Tokom svog dugogodišnjeg iskustva, Prof. dr Jovanović je razvio tehniku i potpuno poznavanje ove problematike i način na koji se skulptuira masnoća procedurom liposukcije. Sa ovim znanjem i njegovim umetničkim okom, Prof. dr Jovanović oblikuje noge u savršeni ženski oblik. Ako razmišljate o liposukciji nogu, pozovite našu kliniku u Beogradu odmah danas, da bi zakazali konsultativni pregled i dobili sva potrebna obaveštenja.

Noge su oblast na koju utiče gravitacija tako da je to dosta problematična oblast za dobijanje dobrih rezultata ukoliko je koža opuštena. Tako da su butine još jedna vrlo česta problematična oblast za žene. Nažalost, ova oblast je takođe veoma podložna nepravilnostima ako nije pravilno izvršena.

TIPOVI LIPOSUKCIJE NOGU

Liposukcija nogu je veoma zahtevna regija i sastoji se iz tri celine: liposukcija butina, kolena i listova.

LIPOSUKCIJA BUTINA

Da bi se postigli najbolji rezultati, butine se takođe mogu podeliti na tri odvojena područja koji se mogu tretirati. U nekim slučajevima, pacijenti mogu da zahtevaju liposukciju samo jedne oblasti. U drugim slučajevima, može vam se preporučiti da uradite liposukciju butina na sva tri područja kako bi se postigao optimalan rezultat.

Tri područja za liposukciju butine su:

 1. Unutrašnja butina
 2. Spoljna butina
 3. Prednja (frontalna) butina

LIPOSUKCIJA UNUTRAŠNJE BUTINE

Unutrašnje strane butine su možda najčešće područje liposukcije za pacijentkinje. To je zato što je zajednički estetski cilj za žene: vitke noge u kojima se unutrašnje butine ne dodiruju.

U lečenju unutrašnjih butina, Prof. dr Jovanović često radi liposukciju sve do unutrašnjeg kolena. Ovo obezbeđuje konzistentnost u celom delu butine, obezbeđujući da su rezultati dobro proporcionalni i potpuno prirodni.

Liposukcija butina

LIPOSUKCIJA SPOLJAŠNJE BUTINE

Spoljne butine su poznate i kao sedla ili jahaće pantalone ukoliko se nakupi u njima previše masnog tkiva. Nakupljanje masnog tkiva u ovom predelu je kritično ukoliko pacijent želi ugodnu siluetu. Kada se masno tkivo skupi u spoljnim butinama, to daje izgled niskog centra gravitacije, zbog čega noge izgledaju kraće nego što zapravo jesu.

Prilikom liposukcije nogu u spoljašnjem delu butina, cilj je da se oblikuju i konturiraju butine u njihov najtanji, elegantniji oblik.

PREDNJA (FRONTALNA) LIPOSUKCIJA BUTINA

Prednji deo butina nije uobičajeno mesto za liposukciju. Međutim, to je područje koje nekada može štrčati napred, uzrokujući da telo izgleda neproporcionalno. Pored toga, može se uraditi liposukcija prednjeg dela butina u sklopu liposukcije unutrašnje i spoljašnje liposukcije u cilju održavanja ravnoteže i proporcije čitave noge.

Jedna od najvažnijih stvari u liposukciji prednjeg dela butine je činjenica da prednja strana butine ima specifičnu, ženstvenu zakrivljenost.

LIPOSUKCIJA KOLENA

Liposukcija kolena je često u sklopu liposukcije butina, ali može da se radi i samostalno. Ukoliko se radi odvojeno tj. samostalno od drugih delova nogu onda se radi u lokalnoj anesteziji.

LIPOSUKCIJA LISTOVA

Ređe se radu u odnosu na druge delove noge. Liposukcija listova se vrlo često radi u sklopu preraspodele masnoga tkiva na potkolenici. Ova procedura se radi u lokalnoj anesteziji.

ŠTA ČINI IDEALNOG KANDIDATA ZA LIPOSUKCIJU NOGU?

Najbolji kandidati za liposukciju nogu su zdravi pacijenti blizu ciljne težine. Idealni pacijenti imaju gustu potkožnu mast, gde se masno tkivo nalaze između mišića i kože, a ne visceralne masti u kojima se sloj masti nalazi u dubini ispod sloja mišića.

Pored toga, Prof. dr Jovanović će proceniti stanje vaše kože kao potencijalnog pacijenta pre nego što vam preporuči da uradite liposukciju. Pacijenti sa dobrom elastičnošću kože su dobri kandidati za liposukciju, dok pacijenti sa labavom kožom ili celulitom nisu, jer ova stanja mogu dovesti do nejednake ili udubljene kože.

Operativna procedura liposukcije nogu

KOLIKO SE MASTI MOŽE UKLONITI?

Suprotno popularnom mišljenju, liposukcija nije tretman gubitka težine. Umesto toga, to je postupak smanjenja masnog tkiva i oblikovanja tela. Količina masti koja se može ukloniti u jednom području tokom jedne procedure će varirati u zavisnosti od različitih faktora, uključujući procenu hirurga o zdravstvenom stanju pacijenta i njegovim estetskim ciljevima.

PRIPREMA ZA LIPOSUKCIJU NOGU

Vaš plastični hirurg će vam dati najbolji savet kojeg treba da se pridržavate nakon ili pre tretmana koja zahteva procedura liposukcija nogu. Određeni lekovi kao što su aspirin i svi preparati koji utiču na zgrušavanje krvi se ne smeju koristiti pre operacije.

OPORAVAK NAKON LIPOSUKCIJE NOGU

U većini postupaka, pacijent može da se vrati na posao za nekoliko dana i da nastavi sa svim normalnim aktivnostima, kao što je vežbanje, u roku od 2-4 nedelje ili manje, iako oporavak i post-operativna nega varira u zavisnosti od tretirane površine i količine uklonjene masnoće.

Najčešće komplikacije su: oticanje, modrice i osećaj utrnulosti u području zahvata. Prof. dr Jovanović će vam ponuditi neke opcije za ublažavanje bola nakon operacije, kao i listu sredstava za ublažavanje bolova koje treba izbegavati.

Oporavak nakon liposukcije nogu

Dobićete sva uputstva uključuju i nošenje odeće za kompresiju u područjima koja su tretirana. Ograničene aktivnosti mogu se savetovati nekoliko nedelja kasnije da bi se smanjilo opterećenje ciljnih područja.

KAKVA VRSTA OŽILJAKA SE OČEKUJE NAKON PROCEDURE?

Kanila kojom se vrši liposukcija je mali instrument i zbog toga su i ožiljci mali. Broj ožiljaka bazira se na broju tačaka gde se ubacuje kanila. Ožiljci se takođe razlikuju u zavisnosti od kvaliteta kože pacijenta. Vi ćete porazgovarati sa Prof. dr Jovanovićem o lokaciji i načinima kako se mogu minimizirati pojavljivanje ožiljaka.

REZULTATI LIPOSUKCIJE NOGU

Plastični hirurzi vam mogu pomoći da predvidite i vizualizujete realne rezultate. Odmah nakon operacije, doći će do otoka. Zbog toga može potrajati nekoliko nedelja do nekoliko meseci da bi se video puni opseg rezultata liposukcije.

Masne ćelije uklonjene tokom liposukcije se trajno uklanjaju. Važno je, međutim, napomenuti da pacijenti još uvek mogu dobiti nove masne ćelije, tako da praćenje zdrave ishrane, načina života i plana vežbanja nakon tretmana može pomoći da se spreči novi dobitak masnih ćelija.

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

 • dr Milan Jovanović je jedan od najboljih plastičnih hirurga na ovim prostorima.
 • Plastičnom i estetskom hirurgijom se bavi od 1991. godine kada se zaposlio na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Beogradu.
 • Ima 28 godina radnog iskustva
 • Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu radi od 1999. godine na Katedri za plastičnu, rekonstruktivni i estetsku hirurgiju kao Šef katedre.
 • Vrlo je savestan i odgovoran hirurg, a najbolji primer za to je što sve operacije isključivo izvodi lično i samostalno, kao i sve naredne kontrole i previjanja. Zato je jako popularan i voljen kod svojih pacijenata.
 • Iza sebe ima ogromno hirurško iskustvo i spada u grupu hirurga sa najvećim brojem urađenih liposukcija nogu na ovim prostorima i šire.

Više informacija o dr Jovanoviću možete pronaći na stranici Hirurg Prof. dr Milan Jovanović.

LIPOSUKCIJA NOGU – CENA

Cena liposukcije nogu zavisi od količine masnog tkiva i regije koja se tretira i obično se kreće od 1500 EUR.

 • Cena liposukcije kolena je od 500 do 1000 EUR.
 • Cena liposukcije listova je oko 1000 EUR

Kompletan cenovnik usluga plastične i estetske hirurgije možete pogledati na stranici Cenovnik.

Cena liposukcije nogu

VITKE NOGE KAKVE STE SANJALI

Bez obzira u kojoj regiji vaših nogu je došlo do akumulacije naslaga masnog tkiva, liposukcija nogu rešenje je problema. Kontaktirajte nas i zakažite konsultacije tokom kojih ćete od Prof. dr Milana dobiti sve informacije u vezi sa ovom procedurom.

Close Menu