fbpx

Liposukcija ruku

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Liposukcija ruku

ŠTA JE LISPOSUKCIJA RUKU?

U današnjem, kozmetički orijentisanom svetu, vitke ruke su primarni fokus žena koje žele da imaju savršenu i skladnu konstituciju tela. U toku procesa starenja ili povećanja telesne težine, u gornji deo ruke mogu se akumulirati depoi masnog tkiva koje je teško eliminisati kroz dijetu i vežbanjem. Zato se mnoge žene okreću liposukciji kako bi smanjile masno tkivo. Svojim pristupom Prof. dr. Jovanović će dati vašim rukama vitki izgled koji ste tražili, a da celo telo bude proporcionalno. Ako razmišljate o liposukciji ruke, pozovite našu kliniku odmah danas da bi dobili sva potrebna obaveštenja.

Područja sklona gravitaciji kao što su leđa i zadnji gornje deo ruke imaju tendenciju da postanu mlitave i padaju u pravcu zemljine teže, ako postoji zadebljanje sa masnim tkivom. Iz tog razloga, Prof. dr Jovanović savetuje svojim pacijentkinjama da ranije urade liposukciju, za razliku od kasnijeg života jer tada dolazi i do opuštanje kože.

LIPOSUKCIJA RUKU IMA DVA GLAVNA CILJA:

  1. Postizanja proporcionalnog izgleda u nadlaktici
  2. Želja žena da se osećaju udobnije i skladnije, tako da mogu da nose odeću bez rukava

Ruke su apsolutno podložne gravitaciji. Izgleda da je to i oblast u kojoj su ljudi genetski skloni nakupljanju masti. Tkivo ruku, zbog efekta gravitacije sa vremenom, ima tendenciju da padne i da koža postane labavija. Ako imate zadebljane ruke u dvadesetim ili tridesetim godinama, postoji tendencija da se pogorša stanje u pedesetim ili šezdesetim godinama života. Ako ovaj problem ne rešite pre nego što koža postane previše labava, kasnije ne možete ništa drugo da uradite. Lifting ruku je opcija, ali će ostaviti veoma primetan ožiljak. Dakle, jedino dobro rešenje je definitivno liposukcija ruku koju treba uraditi što pre i ne treba čekati.

OPERATIVNI ZAHVAT LIPOSUKCIJE RUKU

Liposukcija se vrši pomoću hirurškog instrumenta koji se zove kanila. Ovo je šuplja tupa cev koja se lagano ubacuje u područje tretmana, gde se pod vakumom usisava masno tkivo.

Operativna tehnika liposukcije ruku

Liposukcija ruku se izvodi sa minimalno invazivnom tumescentnom liposukcijom. To znači da se tokom čitavog postupka koristi samo lokalni anestetik. Pacijent je budan, a procedura dovodi do bržeg zarastanja i daje superiorne rezultate.

Tokom liposukcije ruku, kanila se provlači kroz dva reza. Prvi rez je napravljen u blizini lakta, a drugi je iza zadnjeg dela pazuha. Koristeći ovaj dvostruki pristup, Prof. dr Jovanović je u stanju da potpuno eliminiše sve neželjene depoe masnog tkiva dok istovremeno održava potpunu kontrolu nad konturama vaših ruku. Kada se napravi rez, on ubacuje kanilu. Glatkim pokretom napred-nazad koji je savršeno paralelan sa površinom kože, on koristi kanilu da razbije i ukloni višak masnoće u rukama. On to čini ostavljajući kožu, krvne sudove, živce i mišiće potpuno netaknute.

OPORAVAK POSLE LIPOPSUKCIJE RUKU

U većini postupaka, pacijent može da se vrati na posao za nekoliko dana i da nastavi sa svim normalnim aktivnostima, kao što je vežbanje, u roku od 2-4 nedelje ili manje, iako oporavak i post-operativna nega varira u zavisnosti od tretirane površine i količine uklonjene masnoće.

Dobićete sva uputstva uključuju i nošenje odeće za kompresiju u područjima koja su tretirana. Ograničene aktivnosti mogu se savetovati nekoliko nedelja kasnije da bi se smanjilo opterećenje ciljnih područja.

KOMPLIKACIJE LIPOSUKCIJE RUKU

Najčešće komplikacije su: oticanje, modrice i osećaj utrnulosti u području zahvata. Vaš doktor će vam ponuditi neke opcije za ublažavanje bola nakon operacije, kao i listu sredstava za ublažavanje bolova koje treba izbegavati.

REZULTATI LIPOSUKCIJE RUKU

Kanila kojom se vrši liposukcija je mali instrument i zbog toga su i ožiljci minimalni. Broj ožiljaka bazira se na broju tačaka gde se ubacuje kanila. Ožiljci se takođe razlikuju u zavisnosti od kvaliteta kože pacijenta. Vi možete kada stignete u Beograd da se javite i porazgovarate sa Prof. dr Jovanovićem o mogućim rezultatima liposukcije ruku kao i o vašim očekivanjima.

Rezultati liposukcije ruku

Plastični hirurzi vam mogu pomoći da predvidite i vizualizujete realne rezultate. Odmah nakon operacije, doći će do otoka i kože. Zbog toga može potrajati nekoliko nedelja do nekoliko meseci da bi se video puni opseg rezultata postupka.

Masne ćelije uklonjene tokom liposukcije se trajno uklanjaju. Važno je, međutim, napomenuti da pacijenti još uvek mogu dobiti nove masne ćelije, tako da praćenje zdrave ishrane, načina života i plana vežbanja nakon tretmana može pomoći da se spreči novi dobitak masti.

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

  • dr Milan Jovanović je jedan od najboljih plastičnih hirurga na ovim prostorima.
  • Plastičnom i estetskom hirurgijom se bavi od 1991. godine kada se zaposlio na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Beogradu.
  • Ima 28 godina radnog iskustva
  • Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu radi od 1999. godine na Katedri za plastičnu, rekonstruktivni i estetsku hirurgiju kao Šef katedre.
  • Vrlo je savestan i odgovoran hirurg, a najbolji primer za to je što sve operacije isključivo izvodi lično i samostalno, kao i sve naredne kontrole i previjanja. Zato je jako popularan i voljen kod svojih pacijenata.
  • Iza sebe ima ogromno hirurško iskustvo i spada u grupu hirurga sa najvećim brojem urađenih liposukcija ruku na ovim prostorima i šire.

Više informacija o dr Jovanoviću možete pronaći na stranici Hirurg Prof. dr Milan Jovanović.

LIPOSUKCI​JA RUKU – CENA

Cena liposukcije ruku zavisi od obimnosti i vrste anestezije. Ukoliko se radi u lokalnoj anesteziji cena je oko 1000 EUR.

Kompletan cenovnik usluga plastične i estetske hirurgije možete pogledati na stranici Cenovnik.

Cena liposukcije ruku

OBLIKUJTE SVOJE RUKE

Ukoliko imate višak masnog tkiva na rukama, postoji način da oblikujete ruke tako da čine skladnu celinu sa vašim telom. Prvi korak je da zakažete konsultacije kod Prof. dr Milana Jovanovića i zajedno sa njim razmotrite naredne korake u oblikovanju svoje proporcionalne figure.

Close Menu