fbpx

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom – lipofiling dojke

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Povećanje grudi masnim tkivom

ŠTA JE UVEĆANJE GRUDI SOPSTVENIM MASNIM TKIVOM?

Jedna od metoda povećanja grudi je lipofiling dojki. Povećanje dojki sopstvenim masnim tkivom podrazumeva uzimanje masnog tkiva liposukcijom najčešće sa delova tela kao što su stomak ili butine i nakon toga njegovo prenošenje u dojke, uz povećanje volumena i modeliranja oblika dojke.

Prenošenje masti ili lipofilling za povećanje dojke postoji već oko 100 godina i njegova kombinacija sa liposukcijom se koristi više od 20 godina, ali u to vreme tehnika je kritikovana jer može dovesti do nekroze masnoga tkiva, ostavljajući ciste u dojkama ili stvarajući kalcifikacije koje se mogu videti na mamografiji i, kako se mislilo, imitiraju rak.

KANDIDATI ZA LIPOFILING GRUDI

Ovo je opcija za povećanje grudi kod žena koje traže relativno malo povećanje veličine grudi, a preferiraju prirodne rezultate.

PREOPERATIVNA PROCENA

Pacijenti koji se podvrgavaju ovoj vrsti metode moraju biti pregledani mamografijom i ultrazvukom pre operacije, a nakon toga moraju raditi kontrole nekoliko godina redovnim mamografijama i ultrazvukom.

Lipofiling dojke - operativna tehnika

OPERATIVNA TEHNIKA POVEĆANJA GRUDI MASNIM TKIVOM

Tehnike prenošenja (transfera) masti pomoću liposukcije i lipofillinga su se razvile i razvijaju se kako bi povećale i rekonstruisale dojke. Jedan od glavnih potencijalnih problema ostaje mogućnost promena na mamografiji, što može da imitira rak. Više od 500 slučajeva je ispitivano u Italiji i Francuskoj i utvrđeno je da, iako postoje promene na mamografiji, iskusni radiolozi mogu da ih razlikuju od raka. Ako se masne ćelije pažljivo stavljaju pod kožu u malim tunelima, ali ne i u samom tkivu dojke, masne ćelije će rasti i povećavati zapreminu dojke. Međutim, ova tehnika nije za svakog pacijenta. Najpogodnija je za one žene koji žele da povećaju grudi za jednu veličinu, za one koji zahtevaju da povećaju dojke u gornjem polu dojke.

KOMPLIKACIJE LIPOFILINGA DOJKI 

Ako se pacijenti ne leče u okviru ovih smernica, prenos masti će se koristiti neprikladno uz mnoge komplikacije za pacijente i uzrokujući teške probleme s dojkama.

Tehnika ima veliki potencijal, ali je treba koristiti pažljivo kako bi se izbeglo dobijanje loše reputacije.

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

  • dr Milan Jovanović je jedan od najboljih plastičnih hirurga na ovim prostorima.
  • Plastičnom i estetskom hirurgijom se bavi od 1991. godine kada se zaposlio na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Beogradu.
  • Ima 28 godina radnog iskustva
  • Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu radi od 1999. godine na Katedri za plastičnu, rekonstruktivni i estetsku hirurgiju kao Šef katedre.
  • Vrlo je savestan i odgovoran hirurg, a najbolji primer za to je što sve operacije isključivo izvodi lično i samostalno, kao i sve naredne kontrole i previjanja. Zato je jako popularan i voljen kod svojih pacijenata.
  • Iza sebe ima ogromno hirurško iskustvo kada je u pitanju transfer masti.

Više informacija o dr Jovanoviću možete pronaći na stranici Hirurg Prof. dr Milan Jovanović.

UVEĆANJE GRUDI MASNIM TKIVOM – CENA

  • Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom – 2000€

Kompletan cenovnik usluga plastične i estetske hirurgije možete pogledati na stranici Cenovnik.

Povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom - cena

POVEĆAJTE GRUDI ŠTO JE PRIRODNIJE MOGUĆE

Ukoliko želite da grudi povećate za jedan broj, uz prirodne rezultate, možete to uraditi sopstvenim masnim tkivom. Zakažite termin kod Prof. dr Milana Jovanovića i prodiskutujte o opcijama. Možete pročitati i iskustva pacijentkinja koje su povećale grudi.

Close Menu