fbpx

Iskustva pacijentkinja sa povećanjem grudi

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO.

Uvećanje grudi iskustva

Razgovarali smo sa više pacijentkinja Prof. dr Milana Jovanovića povodom njihovih iskustava sa povećanjem grudi, sa i bez silikonskih implantata. Sve pacijentkinje su imale drugačiji zahvat – moći ćete ovde da pročitate:

  1. Iskustva pacijentkinje sa ugradnjom silikona
  2. Iskustva koja je druga pacijentkinja imala sa povećanjem grudi
  3. Kao i iskustva povodom povećanja grudi masnim tkivom

Na kraju smo razgovarali i sa Prof. dr Jovanovićem i postavili mu neka od najčešćih pitanja koja se tiču povećanja grudi.

Sadržaj

Ugradnja silikona u grudi, iskustva pacijentkinje Milice iz Beograda

Ugradnja silikona u grudi iskustva
Iskustva sa ugradnjom silikonskih implanta u grudi

Razgovarali smo sa Milicom povodom njenog iskustva sa ugradnjom silikona u grudi.

1. Kako si se odlučila za ugradnju silikona u grudi?

Oduvek sam imala komplekse zbog malih grudi i želela sam da ih se rešim. Moje grudi nisu bile male, one su bile gotovo nepostojeće. Želela sam da se osećam ženstvenije i da moje telo ima bolje proporcije, zato sam se odlučila na ugradnju silikonskih grudi.

2. Kako si odabrala hirurga?

Prvo sam razgovarala sa poznanicom koja je pre nekoliko godina ugradila silikone. Zatim sam čitala iskustva sa silikonima u grudima na forumu. Potom sam istražila klinike koje se bave ovim zahvatom na teritoriji Beograda. Tako sam se odlučila za Prof. dr Milana Jovanovića.

3. Da li si imala neke nedoumice pre odlaska na konsultacije?

Pošto planiram da imam decu, moje glavno pitanje se ticalo dojenja. Na forumu sam čitala razna iskustva, pa sam se uplašila da dojenje nakon ugradnje silikona neće biti moguće. Tokom konsulatacija, Prof. dr Jovanović mi je objasnio da to nije istina i da ću normalno moći da dojim nakon zahvata.

4. Da li si tokom preoperativnog procesa bila upoznata sa rizicima i potencijalnim komplikacijama nakon povećanja grudi silikonima?

Naravno, verujem da je to standardna praksa. Pojašnjeno mi je kako će teći zahvat i naravno, koji su mogući rizici.

5. Kakvo je tvoje iskustvo povodom perioda oporavka nakon ugradnje implantata?

Ja nisam imala nikakvih komplikacija tokom oporavka nakon ugradnje silikona, samo jedan problem, ako se tako može nazvati. Celog života spavam na stomaku, a prvih nedelju dana se isključivo spava na leđima, nakon toga može i na boku. Rečeno mi je da je spavanje na stomaku dozvoljeno tek nakon dve nedelje.

6. Da li si, nakon ugradnje silikona u grudi, imala bilo kakve probleme, ili nelagodnosti?

Ništa neuobičajeno. Konkretno, tokom perioda zarastanja ožiljaka osećala sam blago trnjenje, na konsultacijama mi je rečeno da je to sasvim normalno. I zaista, osećaj je ubrzo prošao.

Odmah nakon operacije, grudi su mi bile izuzetno tvrde, pa sam se malo uplašila. Ali i povodom toga mi je objašnjeno da je to samo trenutno i da će vremenom omekšati. Tako je i bilo, oko dva meseca nakon operacije, grudi više nisu bile toliko tvrde na dodir.

7. Da li imaš neki savet za devojke i žene koje se odluče za ugradnju silikona?

Obavezno da ponesu pidžamu i gornji deo koji se kopča napred (idealno rajsferšlus) zato što nakon operacije ne smeš da podižeš ruke. Na klinici će naravno imati pomoć, ali ako žive same, kada dodju kući, biće komplikovanije.

Povecanje grudi, iskustva pacijentkinje Aleksandre Subotić

Video: Iskustvo Aleksandre Subotić povodom povećanja grudi

Razgovarali smo sa Anjom, još jednom pacijentkinjom Prof. dr Milana Jovanovića koja je imala ukupno 4 operacije grudi. Tek svoju poslednju operaciju grudi računa kao uspešnu. U intervjuu koji sledi, Anja govori o svom iskustvu sa operacijom augmentacije grudi. Mi ćemo sa njom razgovarati o njenim iskustvima koja se tiču uvećanja grudi.

1. Kako i zašto si se odlučila za povećanje grudi?

Nakon treće operacije grudi ja sam bila očajna. Grudi su mi bile prevelike i dosta opušetene. Nakon druge operacije, grudi su mi izgledale malo bolje, ali to i dalje nije bilo ono što sam želela.

Bitno je da naglasim da sam ja rodila dvoje dece i da su svi zahvati rađeni nakon porođaja. Iskreno, grudi su mi bolje izgledale nakon porođaja i dojenja, nego nakon treće operacije. Osećala sam se očajno i izuzetno nezadovoljno. Doktor mi je rekao da mi se koža otegla i da tu ništa ne može da se uradi.

Čula sam za Prof. dr Milana Jovanovića. Saznala sam da je profesor i da predaje na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i da je veliki stručnjak. Najiskrenije, kod profesora sam došla bez nade.

2. Kako je protekao prvi razgovor i konsultacije?

Odmah sam primetila veliku razliku u odnosu na sva moja prethodna iskustva. Imala sam minimum 3-4 konsultacije pre operacije. Prof. dr Jovanović je izuzetno detaljan i ulivao mi je poverenje.

3. Zbog svih prethodnih iskustava, da li si osećala strah?

Jesam, plašila sam se, poučena pređašnjim iskustvom, nisam imala poverenja. Naravno, sve se to kasnije promenilo.

4. Koje probleme si želela da rešiš operacijom povećanja grudi?

Ja sam imala nekoliko problema koje sam želela da rešim. Grudi su mi bile razdvojene i opuštene, areole su mi bile prevelike.

5. Kako je izgledao dan operacije?

Veoma nestrpljivo sam čekala operaciju, tako da sam tog dana bila uzbuđena. U bolnicu sam primljena u 8 ujutro. Pre samog zahvata su urađene sve potrebne analize i testovi. Nakon toga sam smeštena u sobu. Prof. dr Jovanović je tada došao i ponovo prošao sa mnom, do detalja, tačno ono što sam ja želela da postignem ovom operacijom.

Zatim su došli anesteziolog i sestra da me pripreme za operaciju i da mi objasne kakva je procedura.

6. Kako si se osećala nakon operacije?

Odmah nakon operacije, grudi su me malo bolele. One su bile zavijene u elastične zavoje i stegnute. Bol je bio blag, ali je postojao, ukoliko bi krenulo da me boli jače, dobijala sam lekove protiv bolova, a po izlasku iz bolnice sam dobila brufen.

7. Kako je proteklo skidanje konaca, da li si tada osetila bol?

Ne, skidanje konaca uopšte nije bolelo, iskreno, ništa nisam ni osetila.

8. Kakvo je tvoje iskustvo sa oporavkom nakon uvećanja grudi?

Jako je bitno da slušate uputstva lekara. Mesec dana nakon operacije grudi nisam smela da podižem ruke u vis, niti da se naprežem, imam ikakav napor, ili podižem nešto teško. Poštovala sam sve dogovorene termine za previjanje.

Nakon operacije nisam nosila brushalter, sve vreme oporavka sam nosila samo elastične zavoje. Kao što sam već pomenula, moje grudi su bile vidno razdvojene i niko osim Prof. dr Milana Jovanovića nike uspeo da mi ih spoji.

9. Da li si zadovoljna rezultatima operacije povećanja grudi?

Prezadovoljna sam. Moram i da naglasim da su mi se, svaki prethodni put, areole ubrzo nakon operacije proširile. Ovaj put to nije slučaj, one su ostale smanjene, baš onako kako sam želela.

Povećanje grudi masnim tkivom, iskustva pacijentkinje Jovane iz Novog Sada

Razgovarali smo sa Jovanom, koja se odlučila za proceduru povećanja grudi sopstvenim masnim tkivom. Otkriće nam kako se odlučila za ovu proceduru i koja su njena iskustva.

1. Zašto si se odlučila baš za lipofiling, a ne za metodu povećanja grudi silikonskim implantima?

Celog života sam želela da imam bujnije grudi, ali sam uvek maštala da one izgledaju potpuno prirodno i nisam želela drastičnu promenu. Shodno tome, isprobala sam razne metode prirodnog povećanja grudi, ali bez uspeha. Nakon perioda istraživanja i čitanja tuđih iskustava na forumima, saznala sam za lipofiling, povećanje grudi sopstvenim masnim tkivom i shvatila sam da je to ono što tražim.

2. Kako si odabrala mesto sa kog će se liposukcijom uzeti masno tkivo?

U dogovoru sa Prof. dr Jovanovićem, pitala sam ga za mišljenje. Oboje smo zaključili da su bokovi i butine najbolja donorska oblast, pošto je moja građa takva, da sam u tom predelu imala najveće količine masti.

3. Da li su željeni rezultati postignuti putem jedne, ili više intervencija?

Ja sam imala samo jedan zahvat. Razlog za to je što sam ja želela potpuno prirodan izgled uz diskretno povećanje grudi. Prilikom konsultacija sam bila upoznata sa činjenicom da ova tehnika povećanja grudi meže zahtevati više intervencija, ali s obzirom na moje želje, nike bilo potrebe za tim.

4. I za kraj, da li imaš neke savete za osobe koje se dvoume između povećanja grudi sopstvenim masnim tkivom i uvećanja silikonima?

Dobro se raspitajte koje sve opcije postoje. Ovm metodom grudi možete uvećati za jedan broj. Ukoliko želite drugačije rezultate, koji podrazumevaju povećanje grudi za više brojeva, mislim da je uvećanje grudi silikonima ipak bolja opcija za Vas.

Povećanje grudi silikonima uz podizanje dojki

Ukoliko Vas pored ugradnje silikona interesuju i iskustva pacijentkinja koje su radile podizanje grudi, sa i bez ugradnje silikonskih implantata, pročitajte intervjue na temu – Podizanje grudi iskustva.

Pitanja za plastičnog hirurga Prof. dr Milana Jovanovića povodom povećanja grudi

Pored pacijentkinja, razgovarali smo i sa plastičnim hirurgom Prof. dr Milanom Jovanovićem i postavili mu neka od najčešćih pitanja koja se tiču povećanja u uvećanja grudi.

1. Da li se preporučuje povećanje grudi ukoliko planiram da dojim?

Povećanjem grudi se ne utiče na mlečne žlezde niti na sastav mleka, tako da planirano dojenje nije kontraindikacija za ovu proceduru.

Pročitajte više u tekstu Silikoni i njihov uticaj na dojenje.

2. Koliko košta ugradnja silikona?

Cena kompletne usluge povećanja grudi silikonima, koja uključuje lekarske preglede, analize, pripremu, implantate, postoperativni tok i kontrole košta od 3000 evra, cena će varirati u zavisnosti od složenosti zahvata. Cena zavisi i od izbora implantanata i vrste operacije.

3. Salinski ili silikonski implanti?

Razlikuju se dve osnovne vrste implantata – salinski (punjeni fiziološkim rastvorom) i silikonski (punjeni silikonskim gelom), pri čemu oba tipa imaju silikonski omotač. Jedna vrsta implantata ima fiksnu fabrički veličinu, dok se drugi mogu puniti tokom operacije. Implantati punjeni silikonom imaju prednost jer su sličniji tkivu dojke i lakše se podnose, dok oni punjeni fiziološkim rastvorom imaju nešto veću incidencu pucanja.

4. Anatomski (kruškast) ili okrugli implantat?

Anatomski implantat u teoriji obezbeđuje prirodniji izgled dojki. U praksi, međutim, rezultati nisu suštinski bolji od okruglih implantata, kojima dajemo prednost jer su skopčani sa manje komplikacija. Za postavljanje ispod žlezde češće se koristi anatomski implantat.

5. Ugradnja silikonskog implanta ispod ili iznad mišića?

Ugradnja implants ispod mišića radi se u slučaju da pacijentkinja ima malo žlezdanog tkiva i tanko potkožno tkivo sa malo sala, jer je tako rub implantata manje uočljiv. Ugradnja implantata iznad mišića radi se kada ima dovoljno žlezdanog i potkožnog tkiva za prirodno pokrivanje. Jasne su i prednosti dual plejn tehnike augmentacije grudi.

Kako do pozitivnog iskustva sa povećanjem grudi?

Pre i posle povećanja grudi, iskustva
Pre i posle ugradnje silikona u grudi – Iskustva pacijentkinja

Kao što iz svih ovih iskustava možete videti, postoje najrazličitiji načini i metode kojima možete povećati svoje grudi i poboljšati svoj kvalitet života. Da biste bili sigurni da ćete dobiti željenje rezultate, najbitnije je da:

  1. Odaberete stručnjaka koji će razumeti Vaše želje, moći da Vas posavetuje i sa kojim ćete se osećati sigurno
  2. Ne donosite ishitrene odluke zbog nečega što ste pročitali na forumu, društvenim mrežama, ili zaključili kroz jedan razgovor sa prijateljicom
  3. Budete sigurni da ovo radite isključivo zbog sebe i zbog poboljšanja sopstvene slike o sebi, a ne zbog spoljnih faktora

Izgled Vaših grudi ne treba da Vas čini nesrećnim, opcija za rešavanje Vaših problema ima mnogo. Nakon kontaktiranja ordinacije i konsultacija sa hirurgom, znaćete koja je najbolja za Vas.

Piše: plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Prof. dr Milan Jovanović, specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije, je jedan od hirurga sa najvećim iskustvom i jedan od najboljih poznavalaca iz antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije na ovim prostorima.

Šef je Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Autor je preko 330 radova iz oblasti plastične hirurgije koji su prezentovani na mnogim kongresima i štampani u najeminentnijim svetskim časopisima iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Prof. dr Milan Jovanović je jedan od retkih lekara koji je objavio patent iz oblasti plastične hirurgije.

Pročitajte više o hirurgu ili posetite društvene mreže:

Piše: plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Prof. dr Milan Jovanović, specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije, je jedan od hirurga sa najvećim iskustvom i jedan od najboljih poznavalaca iz antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije na ovim prostorima.

Šef je Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Autor je preko 330 radova iz oblasti plastične hirurgije koji su prezentovani na mnogim kongresima i štampani u najeminentnijim svetskim časopisima iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Prof. dr Milan Jovanović je jedan od retkih lekara koji je objavio patent iz oblasti plastične hirurgije.

Pročitajte više o hirurgu ili posetite društvene mreže:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu