fbpx

Povećanje zadnjice

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Uvecanje zadnjice

Brazilian buttocks lift

Povećanje zadnjice jedna je od najbrže rastućih estetskih hirurških procedura koje izvode plastični hirurzi u svetu. Povećanje guze sa transplantacijom masti – poznato i kao “brazilski lifting” – povećalo se za 26%, dok se povećanje guze implantima povećalo za 18% u istom periodu.

Povećanje guze pomoću transplantacije masnog tkiva

Tokom ove procedure, plastični hirurg uklanja masno tkivo iz oblasti gde je ima u višku – kao što su abdomen ili butine – i stavlja je u zadnjicu, tj. obavlja proceduru fat transfera (transfer masti). U suštini, ovo je kombinacija liposukcije i povećanja stražnjice. Iako ovi brojevi nisu toliko visoki kao oni za povećanje grudi, to pomaže da se objasni zašto je to danas jedna od najbrže rastućih kozmetičkih procedura. U dobro obučenim rukama plastičnog hirurga, kao što je Prof. dr Milan Jovanović, ne radi se samo o povećanju veličine stražnjice, već i o dobijanju oblika i ponovnom uspostavljanju kontrasta celog tela, uključujući struk, trbuh i bedra.

Mnoge evropske i američke žene proširuju svoj koncept lepote. Sada su počele da prihvataju da postoji mnogo načina da se izdvoje, a jedan od najbrže rastućih puteva je sa potpunijom, okruglijom i istaknutom guzom!

Za vreme procedure brazilskog podizanja zadnjice, vaš plastični hirurg će sakupljati masno tkivo iz oblasti gde imate višak, kao što su abdomen, butine, gornji deo leđa ili ruke. Pravo mesto zavisi od individualnih potreba svakog pacijenta. Uklanjanjem masti iz određenih područja kao što je abdomen i stavljanjem u stražnjicu, hirurg može vratiti harmoniju telu pacijenta, naglasiti struk i ponovo konturirati celo telo. Krajnji rezultat je tipično uži struk, stražnjica i kuk, kao i seksi kontura tela. Kada pacijent dođe na konsultaciju sa željom da uradi brazilsko podizanje zadnjice, estetski hirurg treba da ga pregleda iz perspektive 360 stepeni, određujući najbolja mesta za dodavanje i oduzimanje masti kako bi pacijent bio bliži svom telu. To nije pristup koji odgovara svima i treba slušati želje pacijentkinje.

Brazilian buttocks lift

Stražnjica u središtu pažnje

Iako su poznate ličnosti kao što su Kim Kardashian, Beyonce i Jennifer Lopez možda počele da naglašavaju stražnjicu, to se brzo proširilo po starosnim i etničkim linijama. Naši pacijenti se značajno razlikuju u starosti, a čak smo videli i pacijente u svojim 60-im godinama. Isto tako, raspon težine pacijenta varira u velikoj meri. Međutim, odlični rezultati mogu se postići bez obzira na uzrast ili tip tela.

Izabrati mudro

Specifičnosti područja liposukcije datog pacijenta, kao i detalji o povećanju stražnjice, zasnivaju se na željenoj veličini i obliku pacijenta u odnosu na postojeću veličinu, oblik postojećeg masnog tkiva kao i kvaliteta mekih tkiva. Svaki plan lečenja treba da se zasniva na detaljnoj diskusiji pacijenta i njegovog hirurga. Pacijenti bi trebali da budu sigurni i da pažljivo pogledaju slike pre i posle stvarnih pacijenata koje je operisao njihov hirurg i da ocene njegove rezultate. Najvažniji aspekt je pronalaženje plastičnog hirurga sa značajnim iskustvom u sprovođenju ove procedure. Uvek preporučujemo pacijentu da konsultuje osobu koja je kvalifikovani specijalista plastične hirurgije, koji radi u sertifikovanom ambulantnom centru ili u bolnici.

Rizici i sigurnost

Kao i kod bilo koje hirurške procedure, postoje povezani rizici. Što se tiče brazilskog podizanja zadnjice, pacijenti bi trebalo da imaju neka konkretna pitanja:

  • Krvni ugrušci (tromboza) / plućna embolija: Tromb u nogama može da ode u srce ili pluća i da za rezultat ima ozbiljne komplikacije, uključujući smrt. Pacijente treba proceniti za bilo koji postojeći rizik za formiranje krvnih ugrušaka tj. stvaranje tromba, te sprovesti odgovarajuću profilaksu.
  • Infekcija: Hirurške infekcije su uvek rizične, naročito u postavljanju velike količine masti kao što je brazilski lift. Važno je koristiti pedantnu sterilnu tehniku, a svi pacijenti dobijaju odgovarajuću antibiotsku profilaksu.
  • Promene osetljivosti: Svako područje koje je operisano će biti otečeno i oticanje može uzrokovati utrnulost.
  • Loše zarastanje rana / ožiljci: Rane su dobro zašivene u vreme operacije, ali ako šavovi popuste, ožiljak se može proširiti ili izgledati loše. Srećom, rezovi za brazilski lift su veoma mali, ali i dalje postoji mali potencijal za ožiljke.
  • Nepravilnosti konture: Kada se masnoća premešta iz jednog područja u drugo, postoji mogućnost da ima neke asimetrije. To znači ili višak punije konture ili moguća udubljenja i asimetrija između guzova. Vaš estetski hirurg će vam dati vrlo specifične instrukcije o nivou aktivnosti, poziciji za spavanje i kompresivnoj odeći. Pratite njegova uputstva da bi dobili najbolje rezultate!
  • Masna embolija: Postoji potencijal za unos masti u krvotok i putovanje u druge organe (pluća, mozak itd.). Ovo je verovatnije da će se desiti ako se mast ubrizgava u mišiće, ubrizgava se pod neuobičajeno visokim pritiskom ili ako se koriste vrlo male kanile. Razgovarajte sa svojim hirurgom o tehnici koju on koristi.

Saveti za pacijenta

Jedan od najvažnijih saveta za oporavak u vezi brazilskog podizanja zadnjice je da ne sedite direktno na zadnjici najmanje osam nedelja nakon zahvata. Pacijentima se često savetuje da spavaju na stomaku ili na bokovima, a ako morate da sedite, preporučuje se upotreba jastučića u obliku krofni ili jastuka na naduvavanje. Postavljanje jastuka iza nogu pomaže da se izbegne pritisak na ubrizganu mast.

Ovo je veoma važno za postizanje dugotrajnih rezultata, jer sedenje direktno na zadnjici može uticati na cirkulaciju krvi u tom području. Smanjena cirkulacija krvi može da uništi masne ćelije koje se prenose na zadnjicu, mada treba napomenuti da do 40% prenete masti možda neće preživeti, bez obzira da li pacijent jeste ili nije sedeo.

Nakon prvih osam nedelja oporavka, važno je da i dalje koristite jastuk dok sedite i da izbegnete da sedite duže vreme. Takođe se savetuje da i dalje izbegavate spavanje na leđima prvih osam nedelja nakon operacije.

Oporavak nakon procedure Brazilian buttocks lift

Nastavak normalnih aktivnosti

Odmah nakon operacije, treba izbegavati fizički napor i jake aktivnosti. Posle mesec dana, mogu se obavljati lake aktivnosti, kao što je brzo hodanje. U zavisnosti od toga koliko dobro reagujete na proceduru, većina pacijenata se može vratiti na svoje normalne aktivnosti šest do osam nedelja nakon operacije.

Nakon što se masne ćelije stabilizuju, mogu se nastaviti snažnije aktivnosti, jer bi one trebalo da budu u stanju da izdrže uticaj vežbi sagorevanja masti, kao što je trčanje. Važno je poslušati sve postoperativne instrukcije koje vam je dao vaš plastični hirurg, kako biste osigurali da vam konačni rezultati pruže estetsku ugodnu konturu.

Close Menu