fbpx

Mikrodermoabrazija

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Podmlađivanje kože mikrodermoabrazijom

Mikrodermoabrazija je procedura površnog odklanjanja stratum korneuma i efikasne redukcije finih linija bora oko očiju, fleka na licu i sitnih bubuljičnih ožiljka. Ovom procedurom stimuliše se obnavljanje kožnih ćelija i kolagena Tretman se sastoji u tome što se radi površna plitka abrazija epiderma kože.

Mikrodermoabrazija može da se kombinuje i sa hemijskim pilingom što pojačava dejstvo.

Za mikrodermoabraziju možemo reći da je to jedna neinvazivna metoda uz pomoć koje se na blag način uklanja površinski deo kože. Ovaj tretman mogu da koriste svi i pogodna je za sve tipove i boje kože kao i za sve starosne dobi.

Uz pomoć mikodermoabrazije pacijentima se uspešno otklanjaju najsitnije i najfinije bore, proširene pore, ožiljci koji su manji i samo površinski, eventualne fleke odnosno depigmentacija kože i uspešno se reguliše masnoća kože.

Korišćenjem mikrodermoabrazije pacijentima se ne menja samo površinska struktura kože, već su njeni efekti i na dubljem nivou.

Tretman traje oko 30 minuta s tim što treba ponoviti broj tretmana od 4 do 12 u razmaku od 2 do 3 sedmice.

INDIKACIJE

Mikrodermoabrazijom stimuliše se obnavljanje ćelija kože i stimuliše stvaranje kolagenih vlakana. Ovom procedurom rešavaju se sitne bore oko očiju, pigmentne fleke i sitnija udubljenja na licu nastala od akni. Koži daje jedan opšti svež zdrav izgled. Tretman je bezbolan i nije potrebna lokalna anestezija.

PREOPERATIVNA PRIPREMA

Pacijentkinja treba da ima čisto lice bez šminke i bez stavljanja bilo kakvih krema pre samog tretmana.

POSTPROCEDURALNI TRETMAN

Posle tretmana lice se ne sme izlagati suncu zbog iritacije i stvaranja dodatnih pigmentacija. Nakon smirivanja lica od nekoliko nedelja lice se može izložiti suncu. Oporavak traje u zavisnosti od kože samog pacijenta od 1 do 7 dana.

NEŽELJENI EFEKTI

Ukoliko mikrodermoabrazija nije stručna može doći do oštećenja kože ili se može odraziti na sam rezultat. Mikrodermoabrazija svakako predstavlja jedan metod estetske hirurgije i kao takvu, najbolje je da je izvodi estetski hirurg.

MIKRODERMOABRAZIJA – CENA

  • Mikrodermoabrazija – 500€

Kompletan cenovnik usluga plastičnih i estetskih operacija možete pogledati na stranici Cenovnik.

Close Menu