fbpx

Uklanjanje podbratka (kako skinuti podbradak)

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Žena sa podbratkom i nakon uklanjanja podbratka

Iako podbradak zapravo predstavlja samo estetski problem, vrlo je neprijatan jer narušava vaš lep izgled i samopouzdanje. S obzirom da vam podbradak dodaje kilograme i godine koje nemate, nameće vam razmišljanje o tome kako se rešiti podbratka.

Rešenja za korekciju podbratka ogledaju se u nekoliko više ili manje jednostavnih procedura i aktivnosti, pitanje je samo šta je najbžre i najefikasnije. Estetska hirurgija i operacija podbratka može ispuniti sve zadate kriterijume – brzinu, efikasnost, uspešnost i zadovoljstvo novim izgledom.

U nastavku pročitajte kako nastaje podbradak, da li je to češći problem kod žena ili muškaraca, kako sve može da se radi uklanjanje podbratka i kao i kako izgleda oporavak nakon intervencije.

Kako nastaje podbradak?

Kako se stvara podbradak
Postepeno taloženje masnih naslaga i nastanak podbratka

Osnovni i najčešći razlog nastanka podbratka je višak masnih naslaga koje se natalože u regiji ispod brade. Poznat je i kao dupla brada, dvostruka brada ili submentalna mast. Kako se gojimo talože se masnoće na svim delovima tela pa tako i u predelu brade. Međutim, pored ovog osnovnog razloga, treba pomenuti još neke bitne uzroke njegovog nastanka.

Uzroci nastanka podbratka su:

  • Nasledni faktor – ako su vaši preci imali podvaljak, mnogo su veće šanse da ga i vi dobijete
  • Zdravstveni problemi – obolenja štitne žlezde su čest uzročnik nastanka podbratka
  • Uvučenost donje vilice – ugao između vrata i brade je smanjen pa podvaljak postaje upadljiv
  • Drastičan gubitak kilograma – masne naslage su nestale ali višak kože ostaje da visi
  • Starenje – gubi se kolagen i elastin, koža se opušta a gravitacija čini svoje
  • Položaj glave – svakodnevni dugotrajan položaj glave na dole doprinosi nastanku podbratka (gledanje u mobilni telefon, čitanje sa knjigom u krilu, hodanje sa pognutom glavom…)  Čak i spavanje na strani sa pognutom glavom ubrzava proces nastanka ovog estetskog problema.
Kako držati glavu da ne nastane podbradak
Položaj glave pospešuje nastanak podbratka

Ko je više sklon ovom problemu?

Istraživanja i statistički podaci pokazuju da su nastanku podbratka više sklone žene. Razlog leži u razlici u raspoređivanju masnih naslaga. Žensko telo svakako ima više masnog tkiva a višak masnoće taloži kao potkožno salo, dok muško telo višak deponuje kao visceralne masti.

Podbradak je estetski problem kod oba pola
Muški i ženski podbradak

Podbradak kod žena – Žene su naravno mnogo više opterećene svojim izgledom, šminka i frizura nisu dovoljni da sakriju podbradak pa se odmah nameće pitanje i traži rešenje kako skinuti podbradak?

Podbradak kod muškaraca – Muškarci sa druge strane imaju jedno prirodno rešenje za ovu neprijatnu pojavu – puštanje brade. Ona može u nekoj meri pokriti masne naslage ispod donje vilice, međutim to što je podbradak privremeno sakriven ne znači da ne postoji.

Ko su kandidati za uklanjanje podbratka?

Uklanjanje podbratka namenjeno je pacijentima svih uzrasta, već od 20 godina pa do starijih godina. Radi se podjednako i kod žena i kod muškaraca, a veličina zahvata varira u zavisnosti od stanja podbratka.

Zahvat može biti sa minimalnom korekcijom podbratka za postizanje mlađeg i svežijeg izgleda, do odstranjivanja relativno velike količine masnog tkiva tako da je rezultat operacije izrazito uočljiv.

Omiljen je tretman kod ljudi u dobi između 30 i 40 godina koji žele da uklone prve znake starenja.

Kako ukloniti podbradak?

Metode za eliminaciju podbratka su brojne, neke više a neke manje efikasne, neke vam oduzimaju dosta vremena i energije a druge su vrlo komforne i nude brza rešenja.

Metode koje pomažu u skidanju podbratka su:

  • Higijensko-dijetetski režim – Redukovana ishrana i pojačana fizička aktivnost eliminišu masne naslage. Na ovaj način rešava se problem podbratka, ali iziskuje vreme i istrajnost
  • Masaža i vežbe za eliminaciju podbratka – Na internetu postoji velik broj preporučenih vežbi i masaža za skidanje podbratka, ali to svakako ne može doneti vrhunske rezultate koji su ipak rezervisani za estetsku hirurgiju
  • Estetski zahvati zatezanja podbratkajedino brzo i efikasno rešenje za uklanjanje podbratka

Metode ukljanjanja podbratka

Estetska hirurgija nudi zahvate koji uspešno i za kratko vreme rešavaju problem podbratka. Najčešća intervencija koja efikasno zateže podbradak je liposukcija podbratka. Zahvat koji vas sigurno rešava ovog lokalnog depoa masti i ujedno preoblikuje izgled vaše brade.

Metode estetske hirurgije u uklanjaju podbradka
Zahvat operacije podbratka kao najbrže rešenje

Ukoliko želite zatezanje podbratka najčešće se ovaj zahvat kombinuje sa fejs liftingom. Nakon sukcije masnih naslaga podbratka, ponekad ostane višak kože koji se uspešno eliminiše procedurom Zatezanje vrata. Rezultat je potpun nov, podmlađen i savršen izgled vaše brade i profila.

Procedura operacije podbratka

Estetska operacija podbratka radi se u lokalnoj ili opštoj anesteziji, što zavisi od vrste indikovanog zahvata, a o čemu se dogovara na konsultacijama sa hirurgom.

Ako se radi samo liposukcija podbratka, dovoljna je lokalna anestezija ili blaga intravenska sedacija. Ovaj zahvat spada u manje hirurške zahvate i nisu potrebne posebne preoperativne procedure kao ni hospitalizacija nakon intervencije. Par sati po završetku zahvata pacijent može ići kući. Ožiljak od ove estetske metode je minimalan, gotovo neprimetan.

Ako je indikovana kombinacija liposukcije i fejsliftinga, tada se zahvat radi uz jaču intravensku sedaciju ili u opštoj anesteziji. U tom slučaju specijalista estetski hirurg će vam na konsultacijama objasniti preoperativnu pripremu. Nakon zahvata u opštoj anesteziji pacijent ostaje na praćenju 24-48 sati. Ožiljak od ove metode je nešto veći ali dobro sakriven u prirodnoj konturi uha ili kosmatom delu glave.

Pre napuštanja klinike od hirurga se dobijaju saveti i preporuke o postoperativnom toku i ponašanju u tom periodu.

Nakon uklanjanja podbratka dobija se savršen izgled
Novi izgled brade nakon operacije podbratka

Rezultati i iskustva nakon estetske operacije podbratka

Prvi rezultati nakon operacije podbratka su vrlo brzo vidljivi. Uglavnom se pravi efekti zatezanja kože i  mladalačkog profila vide posle 3-4 nedelje, što zavisi od veličine urađenog zahvata. U svakom slučaju mora se priznati da su rezultati nakon operacije podbratka fantasatični, a zadovoljstvo pacijenata izuzetno.

Iskustva klijenata koji su estetski zahvat uklanjanja podbratka radili u Beogradu, kod hirurga prof.dr Milana Jovanovića su više nego odlična, o čemu govori veliki broj pisama zadovoljstva i preporuka.

Konsultacije sa ovim vrsnim hirurgom možete ostvariti telefonskim ili pismenim putem,  kontaktirajte nas i pitajte sve što želite da znate.

Cena uklanjanja podbratka

Cena liposukcije vrata je 800 eur.

Zatezanje vrata je od 2200e.

Zatezanje lica i vrata (varira u zavisnosti od regija) od 3.500 eur.

Cena svih ostalih zahvata koji vas interesuju nalaze se u našem cenovniku usluga.

Close Menu