fbpx

Mezoterapija

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO

Mezoterapija

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija (mesotherapy) je medicinska specijalnost koja uključuje ubrizgavanje mikroskopskih količina prirodnih ekstrakata, homeopatskih sredstava, farmaceutskih proizvoda i vitamina u kožu. Može se koristiti za uklanjanje celulita, promovisanje gubitka težine, tretiranje starenja kože i opuštene kože i pomlađivanje ruku i vrata.

Koje su prednosti Mezoterapije nad hirurškim tehnikama kao što je liposukcija?

Liposukcija ne leči celulit. Zapravo, liposukcija često dovodi do toga da postojeći celulit postane izrazitiji. Mezoterapija tretira celulit direktno, promovišući glatkiju kožu i smanjujući masnoću u odabranim područjima. Masne naslage se izgube iz tela i ne pojavljuju se u drugim oblastima, što se često dešava nakon liposukcije. Mezoterapija ne zahteva hospitalizaciju, opštu anesteziju ili oporavak.

Koje kozmetičke nedostatke može lečiti Mezoterapija?

Iako se Mezoterapija koristi za lečenje širokog spektra povreda, bolesti i medicinskih stanja, koristi se i za lečenje kozmetičkih stanja, uključujući akne, celulit, strije, ožiljke i bore. Takođe se može koristiti za smanjenje i konturaciju masti.

Kako mezoterapija smanjuje ili eliminiše celulit i mast?

Mezoterapija tretira tri faktora uključena u formiranje celulita. Vaš doktor će kreirati specifičnu formulu koja smanjuje masnoće u celulitu, poboljšava cirkulaciju i razgrađuje oštećeno vezivno tkivo i na taj način izglađuje površinu kože. Mezoterapija može da leči celulit koji se nalazi bilo gde na telu.

Šta mezoterapija koristi protiv starenja i pomlađivanja kože?

Subdermalne injekcije vitamina podmlađuju ćelije, čineći ih aktivnijim i time stimulišući proizvodnju kolagena i elastina. Možete početi tretmane protiv starenja u srednjim dvadesetim godinama kako biste sprečili stvaranje bora. Tretmani lica, vrata, ruku se preporučuju nekoliko puta godišnje.

Kako mezoterapija promoviše gubitak težine i smanjenje celulita?

Naša prilagođena formula sprečava skladištenje masti u ćelijama i pomaže u razgradnji postojećih masnih ćelija. Smanjenje masnih naslaga cilja na: podbradak, naslage na bokovima i sve druge oblasti koje prikazuju debele džepove masnih naslaga.

Šta mogu očekivati tokom konsultacija sa svojim doktorom?

Vaša prva poseta će biti konsultacija o opštim upoznavanjem sa mezoterapijom. Nakon popunjavanja niza obrazaca, lekar će pregledati vašu medicinsku istoriju i dati vam detaljno objašnjenje o tome šta je mezoterapija. On će se pozabaviti vašim problemima. Nakon toga, fotografije će biti snimljene (samo za medicinsku dokumentaciju) što je jedan korak u pravcu daljeg tretmana mezoterapijom.

Takođe ćete dobiti dve male injekcije koje se koriste za testiranje alergija.

U većini slučajeva, prvo se vidi da li postoje bilo kakve alergijske reakcije na dve injekcije. Pacijent je dužan da pozove 24 sata kasnije da podnese prijavu ako je imao / la negativnu reakciju. Ovi rezultati će biti zabeleženi u pacijentovoj tablici mezoterapije.

Možete zakazati termin za mezoterapiju za tretman jedan dan kasnije u vreme konsultacija, što omogućava 24-časovni period za testiranje alergija.

Pacijenti se obično prijavljuju za unapred zakazane mezoterapije kako bi se najbolje prilagodili svom rasporedu. Većina ih dolazi jednom sedmično za mezoterapiju, ali ponekad se može preskočiti tretman – to neće uticati na vaš rezultat.

Biće vam ponuđen izbor da kupite topikalnu kremu koju možete da nanesete 45 minuta pre vaših mezoterapija. Predlažemo da se isprobate prvi tretman mezoterapije bez kreme; mnogi mogu tolerisati tretman i bez nje.

Kada ću videti rezultate?

Rezultati se razlikuju u zavisnosti od tipa tela i stanja koje se leči. U proseku, pacijenti primećuju vidljivo poboljšanje u dve do tri sesije. Za određene uslove pacijenti vide rezultate nakon prve sesije.

Da li će rezultati trajati?

Rezultati traju, posebno kada se kombinuju sa vežbanjem i pravilnom ishranom. Međutim, ne možemo zaustaviti prirodno starenje koje utiče na vaš izgled. Iz tog razloga preporučujemo redovne posete za održavanje.

Da li su tretmani bolni?

Kada primate injekcije, možete da osetite neznatno štipanje ili osećaj pečenja. Međutim, možemo pružiti topikalni anestetik koji tretman čini praktično bezbolnim

Ima li neželjenih efekata?

Uobičajena nuspojava mezoterapije je modrica, koja se obično smanjuje tokom jedne sedmice. Da bi se ubrzao proces zaceljivanja, preporučujemo da se homeopatski dodatak uzima oralno ili primenjuje lokalno na dnevnoj bazi. Pacijenti mogu imati privremenu bol. Ovo će nestati u roku od 24-48 sati.

Postoje li ograničenja?

Ograničenja variraju, u zavisnosti od stanja koje se tretira. O tome razgovaramo sa svakim pacijentom pre nego što počnu tretmani. Generalno, pacijentima se savetuje da ne nose šminku najmanje 4 sata nakon tretmana lica, a da ne koriste vruće tuševe najmanje 6 do 8 sati. Preporučujemo pacijentima da jedu obrok sa visokim sadržajem proteina i izbegavaju kofein ili druge stimulanse pre tretmana.

Ko može da obezbedi mezoterapiju?

Nisu svi mezoterapeuti slični. Mezoterapiju treba da obavi doktor. Medicinska sestra ili asistent lekara ne bi trebalo da daju mezoterapiju bez prisustva doktora.

Koliko to košta?

Troškovi variraju u zavisnosti od doktora. Pored toga, ukupni troškovi zavise od prirode zdravstvenog stanja i broja sesija potrebnih za postizanje željenih rezultata. Pre prve sesije, dobićete plan tretmana u kojem se navode očekivani troškovi.

Kompletan cenovnik usluga plastičnih i estetskih operacija možete pogledati na stranici Cenovnik.

Close Menu