fbpx

Velike grudi i problemi koje sa sobom donose

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO.

Problemi koje donose velike grudi

Dok su nekim ženama velike grudi san, drugima su noćna mora, jer ako su grudi prevelike, uglavnom prave još veći problem. Iako to ženama sa malim grudima zvuči nemoguće – velike grudi nekada stvarno mogu predstavljati ozbiljan zdravstveni, ali i estetski problem.

 

Velike grudi – ko ih voli a ko ne?

Svako upoznavanje dvoje ljudi, prvi susret, uvek se svodi na primećivanje fizičkog izgleda. Naravno, dame sa oblinama, pogotovo ako dominiraju velike grudi, upravo po tome budu zapamćene.

Prvi utisak na muškarce ostavljaju velike grudi kod žena
Dame sa velikim grudima i kada ne žele, ostavljaju snažan utisak na suprotni pol

 

Muškarcima uglavnom i sasvim prirodno, velike grudi privlače pažnju i potpiruju maštu, deluju na muški pogled kao magnet. Dakle, možemo reći da većina muškaraca voli da vidi bujnije grudi, ali naravno nije pravilo.

Sa druge strane, žene koje imaju manje ili male grudi, najčešće žele da urade povećanje grudi, jer smatraju da velike grudi povećavaju samopouzdanje i utisak na suprotni pol, ali isto tako povećavaju i nivo zadovoljstva svojim telom.

Pa ko onda ne voli velike grudi?

Sve više žena koje je priroda podarila ovim atributima nije srećno i ne voli svoje obimno poprsje. Verovatno se odnos dama prema svojim velikim grudima tokom života menjao, nisu uvek bile nezadovoljne, ali su vremenom uvidele da velike grudi u jednom momentu postaju veći problem nego prednost.

Kada velike grudi postaju problem?

Interesantno pitanje na koje nije lako odgovoriti jer je vrlo individualan osećaj. Velike grudi imaju svoje prednosti u jednom periodu života, ali lako mogu prerasti u problem.

Velike grudi postaju problem onog momenta kada:

  • Žena oseti nelagodnost, neudobnost, napetost zbog velikih grudi.
  • Život zbog njih postaje komplikovan jer se ne može naći odgovarajući grudnjak i uopšteno garderoba. 
  • Velike grudi izgube punoću i jedrost nakon trudnoća ili sa godinama

Počnu da ugrožavaju zdravlje, opterećuju kičmu i držanje tela.

Velike grudi donose bolove u vratu i leđima
Problem se javlja kada krenu bolovi u vratu i ramenima zbog težine grudi

 

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih žene sa velikim grudima počinju da ih doživljavaju kao problem i teret, te žele da imaju manje grudi. Možete pročitati i iskustva pacijentkinja sa smanjenjem grudi i saznati više o različitim razlozima zbog kojih se žene odlučuju za ovu proceduru.

Koji su to još brojni problemi sa kojima se ove žene svakodnevno susreću?

Najčešći problemi koje imaju žene sa velikim grudima

Koliko god problema da spomenemo, uvek se može naći još jedan. Teško je nabrojati baš sve probleme koje bujne grudi mogu doneti, ali setimo se najčešćih:

Privlačite pažnju koju ne želite

Htele ili ne, žene svojim dekolteom između velikih dojki jednostavno prikuju pogled sagovornika. Većini žena to svakako nije cilj ni želja, one imaju potrebu da ih sagovornik sluša i gleda u oči dok komuniciraju.

Svaki prolazak ulicom, ulazak u prodavnicu ili restoran, bude propraćen neželjenim pogledima i pažnjom. Žene sa velikim grudima ne žele da privlače svačiju pažnju, one ih ne mogu sakriti, ali to ne znači da žele da ih svi gledaju.

Žene ne žele da njihove velike grudi svi gledaju
Šta god da obučete, vaš dekolte privlači pažnju koju ne želite

 

Trčanje i vežbanje vam mnogo teže padaju

Odlazak u teretanu ili na trčanje zahteva kompleksnu pripremu. Oblačite jedan, pa drugi sportski grudnjak i opet ne uspevate da obuzdate svoje grudi u potpunosti. Takođe, sve aktivnosti tokom treninga mogu da budu i prilično bolne i neprijatne. A skakanje na trambolini? Bolje zaboravite na tu vrstu vežbanja ili zabave.

Velike grudi otežavaju fizičke aktivnosti
Sportske aktivnosti predstavljaju problem ženama sa većim grudima

 

Spavanje u određenim položajima nije izvodljivo

Naravno – spavanje na stomaku je nemoguća misija ako imate velike grudi. Spavanje na boku je najprijatnije, ali okretanje u snu traži da namestite svoje velke dojke da bi vam bilo udobno. Spavanje na leđima je najprikladnije, ali šta ako taj položaj provocira hrkanje? Moramo priznati, nije lako namestiti se i mirno spavati.

Ako imate prevelike grudi pravi položaj za spavanje je na strani
Spavanje i ležanje na boku je ipak najudobnije ako su vam grudi velike

 

Bol u leđima i ramenima je stalno prisutan

Žene sa velikim dojkama konstantno nose dodatno opterećenje. Ako ih ne razumete, probajte celog dana, svakog dana, da se krećete sa pet kilograma teškim rancem. Upravo se tako osećaju žene bujnijeg poprsja. Kao posledica tog celodnevnog opterećenja, javlja se bol u leđima, predelu vrata, ramena i kičme. Ukoliko ne vežbate leđne mišiće, ovaj teret će uticati i na vaše pravilno držanje, a samim tim i na celu figuru.

Velike grudi svojom težinom doprinose bolovima u kičmi
Žene sa velikim grudima se često žale na bolove u leđima

 

Velike dojke dovode do iritacije kože ispod njih

Velike dojke su konstantno u dodiru sa kožom ispod njih, u pregibima je temperatura i vlaga veća, što dovodi do čestih iritacija i crvenila. Zimi je to manji problem, ali leti se mnogo više znoji što pogoduje razvoju gljivičnih infekcija.

Isto tako, leti je borba sa flekama od znoja stalno prisutna, ako imate velike grudi menjate i do tri brushaltera i majice dnevno, a odabir boja je sveden na dve, i to one na kojima se fleke od znoja najmanje vide.

Teško je naći garderobu koja ne ističe velike grudi

Svaki odevni predmet koji obučete a imate bujno poprsje,vi izgledate provokativo i seksi, bez najmanje namere da to budete. To možda i nije toliko loše, u čemu bi se sa nama složili svi muškarci, međutim, vi nekada jednostavno želite da toga dana, baš za taj poslovni sastanak, vaše grudi ne budu u centru pažnje. Česta je pojava da se žene sa velikim grudima zbog predrasuda o silikonima ne doživljavaju dovoljno ozbiljno, što nekada stvarno može da iritira vlasnice prirodno velikih grudi.

Svaki odevni predmet deluje provokativno na velikim grudima
Čak i poslovna varijanta oblačenja na velikim grudima izgleda izazovno

 

Kupovina grudnjaka je dugotrajan i komplikovan posao

Potraga za brushalterom je za vas noćna mora. Kako to često biva – uz veliki broj korpe ne ide i mali obim leđa, kao da žene sitnije građe ne mogu imati veće grudi, i tako se agonija i potraga nastavljaju. Za sve veličine grudi postoji adekvatna veličina grudnjaka, samo je pitanje da li će on biti po vašem ukusu. Ako i nađete odgovarajuću veličinu grudnjaka, pa još uz to i vaš obim leđa, onda taj brushalter najčešće ima bretele nalik na grudnjak vaše bake. Izuzetno je teško  pronaći klasičan brushalter koji je mladalački i seksi, ali nije nemoguće.

Za velike grudi se teško nalazi lep brushalter
Jako je teško naći seksi grudnjak za bujno poprsje

 

Sportski grudnjak je idealno rešenje za velike grudi, ali on nije seksi

Želja da imate mekan i udoban grudnjak, bez opasnih žica a da podupire velike grudi, može biti ostvarena. Mekani materijali sportskih grudnjaka koji imaju ojačanja na potrebnim delovima, idealno su rešenje za bujnije grudi. Obezbediće vam nesmetane pokrete, sigurnost i stabilnost dojki tokom svakodnevnih aktivnosti. Jedini je problem što nećete naći neke zavodljive, seksi sportske brushaltere, pa ćete morati birati između udobnosti i senzualnosti.

Sportski grudnjaci su bolje rešenje za velike grudi
Ako imate velike grudi, često morate birati između udobnosti i lepog grudnjaka

 

I vožnja automobila predstavlja problem ako imate prevelike grudi

Zakon o obaveznom vezivanju pojasa u automobilu doveo je žene sa velikim grudima u problem. Dužina pojasa određuje stepen zategnutosti preko grudi. Što su grudi kod žena veće, to pojas više pritiska tkivo dojke, i stvara neprijatan ili čak bolan osećaj. Sama dojka je vrlo osetljiva na udarce, pritiske i bilo kakve traume, stoga žene sa prevelikim grudima definitivno imaju problem sa vezivanjem pojasa.

Velike grudi sprečavaju propisno vezivanje pojasa
Vezivanje pojasa u kolima je veliki problem ako imate poveće grudi

 

Ne znate kakav je osećaj hodati slobodno i bez grudnjaka

Najveći deo dana žene sa velikim grudima provode noseći grudnjak. Gotovo nigde ne žele da idu neobuzdanih grudi, kada svaki pokret ljulja velike dojke, a gravitacija i njihova težina ih bezobzirno vuku na dole. Dakle, hodanje i kretanje u javnosti bez grudnjaka za njih predstavlja neželjen događaj, a tako bise rado rešile stega oko svog poprsja.

Kada su i velike grudi prevelike?

Prosečna veličina grudi sredinom prošlog veka bile su B korpe, dok je današnji prosek korpa D. Ženske grudi su u proteklih 50 godina u proseku porasle za dva broja, ali kada su one u suštini prevelike?

Sa sigurnošću možemo reći da su grudi prevelike kada u odnosu na celokupnu građu žene odudaraju svojom veličinom, odnosno kada su grudi toliko velike da se nekako ne uklapaju u sitniju konstituciju tela. Najlepše je videti skladno građenu devojku ili ženu, bez obzira da li su grudi velike ili manje, ali kada se ta proporcionalnost naruši, velike grudi izgledaju preveliko.

U trenutno korišćenim  tabelama veličina grudi, najveći broj pokrivale su korpe H, a poslednjih godina proizvedena je korpa N! S obzirom da veličine rastu prateći slova abecede, definitivno možemo konstatovati da velike grudi mogu biti prevelike.

Kolike tek nepogodnosti prate žene sa prevelikim grudima? Uglavnom iste, jer i velike i prevelike grudi donose još veće probleme.

Prevelike grudi na krhkoj građi devojke
Devojka koja ima sitniju građu i grudi koje su prevelike za njene proporcije

 

Svaki problem ima rešenje – postoji li rešenje kako smanjiti velike grudi?

U zavisnosti šta želite da uradite sa svojim velikim grudima, rešenja koja nudi estetska hirurgija  mogu ići u nekoliko smerova:

Bez obzira na sve probleme koje velike grudi donose, treba naglasiti da postoje pravila i preporuke ko ne treba da radi smanjenje grudi.

Nijedna žena sa velikim grudima koja ne voli svoje poprsje, ne treba da pati i trpi zbog problema koje joj one donose. Kontakt i konsultacija sa estetskim hirurgom omogućava da saznate sve o mogućim rešenjima i zahvatima koji bi vam doneli nov izgled. Psihički i fizički benefiti koje intervencije donose su veliki, omogućite sebi izgled koji želite i volite.

MOGU VAS ZANIMATI I SLEDEĆE TEME:

Piše: plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Prof. dr Milan Jovanović, specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije, je jedan od hirurga sa najvećim iskustvom i jedan od najboljih poznavalaca iz antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije na ovim prostorima.

Šef je Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Autor je preko 330 radova iz oblasti plastične hirurgije koji su prezentovani na mnogim kongresima i štampani u najeminentnijim svetskim časopisima iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Prof. dr Milan Jovanović je jedan od retkih lekara koji je objavio patent iz oblasti plastične hirurgije.

Pročitajte više o hirurgu ili posetite društvene mreže:

Piše: plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Prof. dr Milan Jovanović, specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije, je jedan od hirurga sa najvećim iskustvom i jedan od najboljih poznavalaca iz antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije na ovim prostorima.

Šef je Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Autor je preko 330 radova iz oblasti plastične hirurgije koji su prezentovani na mnogim kongresima i štampani u najeminentnijim svetskim časopisima iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Prof. dr Milan Jovanović je jedan od retkih lekara koji je objavio patent iz oblasti plastične hirurgije.

Pročitajte više o hirurgu ili posetite društvene mreže:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu