fbpx

Iskustva pacijenata sa operacijom nosa [VIDEO]

SADRŽAJ OVOGA SAJTA JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA, SVAKO KOPIRANJE, KORIŠĆENJE BILO KOJEG SADRŽAJA, DELA TEKSTA, FOTO ILI VIDEO MATERIJALA JE STROGO ZABRANJENO.

Iskustva sa operacijom nosa

Razgovarali smo sa više pacijenata i pacijentkinja Prof. dr Milana Jovanovića koji su podelili svoja iskustva povodom operacije nosa. Svako od njih je imao drugačiji zahvat. Videćete iskustva sa sekundarnom rinoplastikom, iskustva nakon nehiruške korekcije nosa, kao i iskustva pacijenata nakon smanjivanja nosa i rekonstrukcije nosa.

Sadržaj

Iskustva pacijentkinje Sanje iz Hrvatske sa operacijom nosa (rhinoseptoplastica)

Iskustva sa septoplastikom
Iskustva nakon septoplastike

Prva pacijentkinja sa kojom smo razgovarali je tridesetogodišnja Sanja iz Hrvatske. Ona je operisala nos kod Prof. dr Jovanovića pre nešto više od godinu dana. Sada ćemo da čujemo njena iskustva i bolje se upoznamo sa procedurom.

1. Zašto i kada si se odlučila da operišeš nos?

Ja sam celog života bila izuzetno samosvesna kada je u pitanju moj nos. Nikada nisam bila zadovoljna oblikom svog nosa i još od tinejdžerskih dana sam želela da uradim operaciju nosa. Uz to, imala sam problema sa disanjem, to je bio još jedan od razloga zašto sam se odlučila da operišem nos.

2. Kako si odabrala hirurga?

Posle mnogo sati, dana i meseci provedenih čitajući iskustva povodom operacije nosa na raznim forumima, odlučila sam se za Prof. dr Milana Jovanovića.

3. Kako je protekao prvi razgovor sa hirurgom?

Izuzetno prijatno. Doktor Jovanović mi je detaljno objasnio tok procedure i oporavka. Upoznao me je sa zahvatom koji će raditi i prikazao koje promene će to doneti. Bila sam jako uzbuđena.

Iskustva povodom rinoseptoplastike
Moj razlog za operacijom nosa nije bio samo estetsk, već i medicinske prirode!

4. Za koji zahvat si se opredelila i zašto?

Kao što sam pomenula, moj razlog za operacijom nosa nije bio samo estetske, već i medicinske prirode. Uz konsultacije i dogovor sa lekarom, ja sam imala operaciju devijacije nosa (septoplastika) uz estetsku korekciju – rinoseptoplastiku. Suzila sam most nosa i smanjila grbu.

5. Kako su tekle pripreme pred operaciju?

Profesor Jovanović mi je objasnio da pred operaciju ne smem da konzumiram alkohol, što meni nike bio problem, pošto ga inače ne pijem. Sa cigarama i kafom je bilo već malo drugačije, ali to malo odricanje nije ništa u poređenju sa onim što sam ovom operacijom dobila.

6. Da li je operacija nosa rađena pod lokalnom, ili opštom anestezijom?

Operacija je rađena pod opštom anestezijom.

7. Kako je protekla operacija?

Nije bilo nikakvih komplikacija tokom procedure. Zahvat je trajao oko dva sata, nakon toga sam prebačena u svoju sobu.

8. Da li te je bolelo?

Moram opet da se vratim na iskustva sa foruma. Ja sam se jako plašila bolova nakon buđenja iz anestezije, jer je to bila jedna od stvari o kojoj sam dosta čitala. Ispostavilo se da bolovi uopšte nisu bili veliki, uz mali otok koji je brzo splasnuo.

9. Koliko je trajao oporavak nakon operacije?

Nakon zahvata sam morala nekoliko dana da nosim tampone. Priznajem, to nije jedno od najprijatnijih iskustava, treba vremena da se naviknete da dišete samo na usta. Ali pošto je trajalo samo nekoliko dana, nije bilo strašno. Zatim su mi na kontrolnom pregledu izvadili tampone iz nosa.

Osetila sam blago trnjenje nosa nakon toga, ali taj osećaj je brzo prošao. Profesor me je uverio da je to sasvim normalno. Period oporavka je prošao bez komplikacija.

10. Da li sam zadovoljna rezultatom?

I više od toga, prezadovoljna sam. Ne samo da su mi otklonjeni svi problemi koje sam imala sa disanjem, nivo mog samopouzdanja je porastao. Osećam se lepše, bolje i privlačnije.

Iskustva pacijentkinje Jovane iz Švajcarske sa korekcijom nosa filerima

Iskustva sa nehiruškom korekcijom nosa
Iskustva sa korekcijom nosa filerima

Razgovarali smo sa Jovanom iz Švajcarske. Ona je odlučila da svoju posetu rodbini upotpuni i jednim poklonom sebi. Konsultovala se sa Prof. dr Milanom Jovanovićem i odlučila se za neoperativnu metodu korekcije nosa hijaluronskim filerima.

1. Zašto si se odlučila za filere, a ne za operaciju?

Ja nikada nisam bila nezadovoljna oblikom, ili veličinom svog nosa. Ali postojala su neka udubljenja, koja su bila posebno vidljiva iz profila. Vremenom, kod mene se razvilo nezadovoljstvo povodom tih brazdica, pa sam želela da ih ispravim.

2. Kako si se odlučila za hirurga?

Za doktora Jovanovića sam čula preko drugarice, ona je kod njega radila operaciju nosa i rezultat je savršen prćasti nos. Mnogo mi se dopada njen nos, ali i način na koji je govorila o doktoru, to mi je ulilo poverenje, pa sam odlučila da zakažem konsultacije.

3. Kako je korekcija izledala i koliko je trajala?

Trajala je oko petnaest minuta. Nakon pregleda, naneli su mi anesteziju u vidu kreme. Sam postupak nisam uopšte osetila. Najviše mi se dopalo što sam odmah mogla da se vratim svakodnevnim aktivnostima.

4. Da li te je bolelo?

Nimalo, kao što sam već rekla, ništa nisam ni osetila.

5. Da li si zadovoljna rezultatima?

Da! Svima koji imaju neke sitne nedostatke koji ih čine nesigurnim, ili nesrećnim, bih preporučila ovaj vid korekcije.

Iskustva pacijentkinje Ane iz Novog Sada sa sekundarnom rinoplastikom nakon neuspele operacije nosa u Turskoj

Prema statistici, u proseku 10% pacijenata koji se podvrgnu operaciji nosa, zahtevaju i sekundarnu rinoplastiku. Povodom ove teme razgovarali smo sa Anom iz Novog Sada koja je kod Prof. dr Jovanovića došla nakon neuspele operacije nosa u Turskoj.

Iskustva povodom sekundarne rinoplastike
Iskustva sa sekundarnom rinoplastikom

1. Kako i zašto je došlo do toga da se odlučiš za sekundarnu rinoplastiku?

Ja sam pre godinu dana išla u Tursku da bih operisala nos. Čitala sam po forumima da su devojke generalno zadovoljne i da nije skupo. Moja greška je što nisam dovoljno istražila. Nakon operacije su me uveravali da će sve doći na svoje mesto i da će pravi rezultat biti vidljiv tek kada otok splasne.

Otok je splasnuo i tada sam postala očajna. Ja sam želela da vrh mog nosa bude podignut, ali vrh se povio na dole. Takođe sam želela uži I lepši nos.

2. Kako se odlučila za hirurga?

Drugarica, koja živi u Beogradu, mi je preporučila Prof. dr Milana Jovanovića.

3. Šta si tačno korigovala?

Objasnila sam doktoru koji problem imam i na svu sreću on me je uverio da to može da se sredi. Takođe, doktor mi je objasnio da će mi sekundarna rinoplastika biti jednostavnija, zato što će on popravljati vrh nosa, hrskavicu, a neće mi lomiti ceo nos. Tako je i bilo.

4. Koliko je korekcija trajala?

Oko 2 sata.

5. Da li te je bolelo?

Ja ne znam da li je zbog uzbuđenja, pošto sam samo želela da se moj problem reši ili do nečeg drugog, ali ja nikakve bolove nisam osećala. Pošto je rađeno samo na hrskavici, nisam čak ni masku morala da nosim.

6. Da li si zadovoljna rezultatima?

Izuzetno sam zadovoljna. Bez namere da zvučim patetično, ali mene je ovo spasilo od depresije. Preporučujem svakome ko nije zadovoljan ishodom prve, sekundarnu rinoplastiku. Profesor dr Jovanović me je saslušao, uzeo u obzir sve moje zahteve i svaki ispunio. Konačno imam savršen nos.

Iskustva pacijentkinje Aleksandre Subotić sa operacijom nosa

Video: Iskustvo Aleksandre Subotić povodom operacije nosa

Aleksandra Subotić je u avgustu 2021. godine imala dve operacije (nos i grudi) u isto vreme kod Profesora dr Jovanovića. U videu iznad, možete videti njeno iskustvo povodom oba zahvata. A u tekstu ispod ćemo je pitati konkretno za njena iskustva koja se tiču operacije nosa.

1. Za koju proceduru si se odlučila i zašto?

Moram priznati da meni operacija nosa nije bila neophodna, ali je to dugogodišnja želja koju sam sebi htela da ispunim. Moj glavni cilj je bio smanjenje vrha.

2. Kako si izabrala hirurga?

Zbog lošeg prethodnog iskustva sa drugim lekarima, iskreno sam postajala očajna. Mislila sam da problemi koje imam neće biti rešeni. Ali onda sam se odlučila za drugačiji pristup. Želela sam doktora koji je stručan i priznat u medicinskim krugovima. Tako sam i čula za Prof. dr Milana Jovanovića. Saznala sam da je profesor i da predaje na Medicinskom fakultetu Univerziteta u
Beogradu, da je najveći stručnjak za ovu oblast i tako sam se odlučila da zakažem konsultacije.

3. Šta je bilo drugačije ovaj put u odnosu na prethodne operacije?

Najveća razlika u odnosu na moja prethodna iskustva je ta što sam sa dr Jovanovićem imala minimum tri, četiri konsultacije pre svake operacije. Hirurgov detaljan i stručan pristup je razlog zašto sam se odlučila za njega.

4. Da li te je bilo strah?

Moram priznati da jeste. Sva ta negativna iskustva iz prošlosti ostave trag, i strah je onda neizbežan. Pošto sam čitavom zahvatu ovaj put pristupila drugačije, detaljno sam istražila profesorovu karijeru i to mi je ulilo sigurnost.

5. Koje su razlike između ovog i svih prethodnih iskustava?

Ja sam naivno verovala u obećanja koja su mi prošli lekari davali, da će sve proći u najboljem redu, da sve što sam zamislila može biti i ostvareno. Onda, nakon operacije, kada vidim da rezultati nisu onakvi kakvim sam se nadala, oni bi isključivali svoje telefone, ili krivicu prebacivali na mene, odnosno, moje telo.

Sa dr Jovanovićem sam prvo dugo razgovarala, ukazala mu na svoje probleme, a zatim pojasnila kako bih volela da sve to izgleda.

Pozitivna iskustva povodom operacije nosa
Pozitivna iskustva nakon operacije nosa

6. Koja su ti bila očekivanja od ove operacije, šta si želela da postigneš?

Ja sam znala da ne želim Barbie nos, da ne želim da izgleda previše “veštački”. Moja ideja je bila podizanje vrha nosa, ali sam želela da uz konsultaciju sa doktorom, zajedno dođemo do najboljeg rešenja.

7. Kako je protekla prva konsultacija?

Kada sam došla na konsultaciju sa doktorom, on me je saslušao, zatim me je fotografisao, odštampao dve slike i stavio ih pred mene. Dao mi je flomaster i dok sam objašnjavala šta je to što želim da postigne, fizički sam to pokazivala na fotografijama.

Pored toga, hirurg mi je detaljno objasnio kako teče operacija, period oporavka i sve što je bilo neophodno da znam o samoj proceduri.

Nakon toga sam imala još nekoliko konsultacija i zatim sam zakazala operaciju.

8. Kako su tekle pripreme pred operaciju?

U osam ujutro sam primljena u bolnicu. Pošto je operacija rađena pod opštom anestezijom, urađen je EKG, vađenje krvi i sve druge detaljne analize koje su potrebne. Nakon toga mi je doktor naznačio korekcije direktno na nosu. Poslednji put je sa mnom proverio da li je to ono što želim. Kada sam se pogledala, rekla sam da, to je bilo tačno ono što sam zamislila.

9. Kako si se osećala nakon operacije, kako je prošlo buđenje iz anestezije, koji su ti bili prvi utisci?

Nakon buđenja iz anestezije nisam osećala nikakve bolove, ali moram da priznam da mi je bilo malo stresno, pošto su mi u nos bili stavljeni tamponi, ja sam naravno o tome bila obaveštena pre operacije, ali prosto nisam mogla da zamislim kako je to da ne možeš da udahneš na nos. Doktor i čitavo osoblje su bili izuzetno ljubazni i pomogli su mi da se umirim.

10. Koliko dugo si nosila tampone? Da li ti je stavljena maska?

Narednog dana, odmah nakon što sam se probudila, tamponi su mi izvađeni. Jeste, stavljena mi je gipsana maska. Nju sam nosila sedam dana, ali mi ona uopšte nije smetala.

11. Da li si imala otok i da li te je bolelo?

Oči mi uopšte nisu bile natečene, nisam se osećala naduveno, niti sam osećala ikakav bol. Moram priznati da se moje iskustvo dosta razlikovalo od onoga što sam čula i na šta sam se pripremila. Mnogi su mi govorili da je ovo jedna od najbolnijih operacija, ali zaista, u mom slučaju nikakvog bola nije bilo.

Nakon skidanja maske sam dobila lekove protiv otoka, pošto sam odmah nakon toga putovala.

12. Kako je prošlo skidanje konaca? Da li si osećala trnjenje nosa?

Kao što sam pomenula, ja sam bila na odmoru. Trebalo je da se vratim nakon deset dana, ali ja sam se vratila nakon dve nedelje. Tako da, kada sam došla na skidanje konaca, sam konac je krenuo malo da zarasta. Ali ni tu nije bilo ničega strašnog, doktor je skalpelom napravio mali rez i izvadio konce.

Jesam, jedan period ni je nos bio potpuno utrnut, ali se trnjenje nakon nekog vremena povuklo.

13. Da li si zadovoljna rezultatima?

Prezadovoljna sam rezultatima. Svima bih preporučila doktora Milana Jovanovića.

Iskustva pacijenta Marka iz Crne Gore sa rekonstrukcijom nosa

Iskustva povodom rekonstrukcije nosa
Iskustva sa rekonstrukcijom nosa

Dvadesetdvogodišnji Marko iz Crne Gore je imao traumatičnu povredu pri čemu je doživeo prelom septuma sa opstrukcijom desne nosne duplje i deformitetom nosne piramide (obrnuti V deformitet). Nakon toga je odlučio da se obrati Prof. dr Jovanoviću. Ovo je njegovo iskustvo sa rekonstrukcijom nosa.

1. Zašto si se odlučio za operaciju nosa?

Usled pada, direktno na lice, moj nos je ostao gotovo potpuno deformisan i polovina nosa je otpala. Nikada nisam razmišljao o operaciji nosa, ali nakon ove povrede, to je bilo neophodno. Počeo sam polako da padam u depresiju, plašio sam se da više nikada neću izgledati normalno.

2. Koje rezultate si želeo da postigneš?

Ja sam samo želeo da imam običan, normalan nos. Nije mi bilo toliko važno kakav će biti oblik i koja će biti veličina, naravno u granicama normale. Fokus mi je bio na tome da moje lice ponovo izgleda donekle simetrično, sa imam nos i da mi nos bude ravan.

3. Kako je prošao prvi razgovor sa doktorom?

Nakon prvog razgovora sa doktorom Jovanovićem, veliki kamen mi je pao sa srca. On me je uverio da može da mi pomogne i da se moj problem može rešiti. Na sreću, javio sam se dovoljno brzo i zakazao konsultacije. Kako mi je doktor objasnio, to jedan od bitnih faktora kod ovog tipa operacije nosa.

4. Da li si zadovoljan rezultatima?

Zadovoljan, zahvalan i presrećan. Sve pohvale Profesoru dr Jovanoviću i celom timu. Za svaku preporuku i pohvalu, on je pravi mađioničar.

Iskustva pacijentkinje Ivane sa smanjivanjem nosa

Video: Iskustvo Ivane koja je smanjivala nos

Razgovarali smo sa Ivanom koja je 2019. godine operisala nos kod doktora Milana Jovanovića. Ivana je želela da smanji svoj nos i da ukloni grbu na nosu. Hajde da vidimo kako je protekla njena operacija i da li je zadovoljna rezultatima.

1. Zašto si želela da operišeš nos?

Najviše mi je smetala grba na nosu, koja je bila vidljiva iz profila, a želela sam i da skratim nos.

2. Da li si dobili dodatne savete doktora?

Jesam. Nakon što sam objasnila profesoru šta želim da postignem, on mi je dao dodatne savete. Pojasnio mi je da problem nije samo grba, već i da je moj nos visok, pa tako da treba i da se skrati nozdrva.

Što se tiče izgleda nosa spreda, ja nisam bila najsigurnija šta bi trebalo da se uradi. Profesor Jovanović mi je objasnio da bi nos trebalo da se suzi i da se oblikuje vrh nosa.

3. Kako je protekla operacija?

U savršenom redu, nije bilo nikakvih komplikacija.

4. Kako si se osecala nakon, operacije? Da li si imala bolove i otok?

Bolovi su jako brzo nestali. Brzo sam se i oporavila. Zavoje sam skinula nakon dve nedelje i nikakvog otoka nije bilo.

5. Koji su tvoji utisci nakon procedure? Da li si zadovoljna rezultatima?

Meni se moj nos odmah svideo, čim su skinuti zavoji. Ubrzo sam videla koliko je fantastičan. Prof. dr Jovanović je uzeo u obzir moj oblik lica, profil, tako da se novi izgled nosa savršeno uklopio. Pogotovo profil, on je savršen. Stvarno sam prezadovoljna. Moj utisak je da je Profesor dr Jovanović pravi profesionalac i majstor.

6. Na koji način ti je operacija nosa promenila život?

Meni je operacija nosa mnogo pomogla. Presrećna sam, ovo je bila moja životna želja. Oslobodila sam se kompleksa. Otklonila sam sve što mi je smetalo, uživam u životu više nego pre, sada se osećam daleko sigurnijom u sebe.

Promenite svoj život danas

Možete pročitati još mnogo iskustava zadovoljnih pacijentkinja i pacijenata koji su imali različite estetske zahvate. Svi zahvati su urađeni od strane Prof. dr Milana Jovanovića.

Više na temu operacije nosa možete pročitati ovde: Operacija nosa (rinoplastika)

Verujemo da smo ovim tekstom uspeli da vam uklonimo sve nedoumice, strahove i sumnje. Nemojte oklevati, promenite svoj život već danas. Kontaktirajte nas i zakažite konsultacije.

Piše: plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Prof. dr Milan Jovanović, specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije, je jedan od hirurga sa najvećim iskustvom i jedan od najboljih poznavalaca iz antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije na ovim prostorima.

Šef je Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Autor je preko 330 radova iz oblasti plastične hirurgije koji su prezentovani na mnogim kongresima i štampani u najeminentnijim svetskim časopisima iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Prof. dr Milan Jovanović je jedan od retkih lekara koji je objavio patent iz oblasti plastične hirurgije.

Pročitajte više o hirurgu ili posetite društvene mreže:

Piše: plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Plastični hirurg Prof. dr Milan Jovanović

Prof. dr Milan Jovanović, specijalista plastične rekonstruktivne i estetske hirurgije, je jedan od hirurga sa najvećim iskustvom i jedan od najboljih poznavalaca iz antiaging-a, plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije na ovim prostorima.

Šef je Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Autor je preko 330 radova iz oblasti plastične hirurgije koji su prezentovani na mnogim kongresima i štampani u najeminentnijim svetskim časopisima iz oblasti plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

Prof. dr Milan Jovanović je jedan od retkih lekara koji je objavio patent iz oblasti plastične hirurgije.

Pročitajte više o hirurgu ili posetite društvene mreže:

Podelite ovu stranicu
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on tumblr
Share on delicious
Share on stumbleupon
Share on email
Close Menu